Olen 48-vuotias tietotyön ammattilainen Hämeenlinnasta.  Ammattini on faktat ja olen tietopohjaisen päätöksenteon luja tukija. Kaikki politiikka perustuu arvoihin, mutta käytännön linjaukset täytyy rakentaa tosiasioiden pohjalle. Huteriin käsityksiin ja velloviin tunteisiin perustuva politiikka ei kestä törmäystä todellisuuteen.

Politiikkaan minut veti halu vaikuttaa. Yhteiskuntamme kohtaamat haasteet ovat isoja ja vaativat isoja ratkaisuja. Suomi menee nyt läpi monesta historiallisesta murroksesta yhtä aikaa. Väestö vanhenee ja keskittyy kaupunkeihin. Digitalisaatio ja robotisaatio murtavat perinteisiä työelämän rakenteita. Itämeren alueelle on palannut aggressiivinen voimapolitiikka. Ilmastonmuutos ei ole enää horisontin takana, vaan se tapahtuu jo nyt.

Vihreissä olen toiminut vuosien ajan useissa rooleissa paikallispolitiikasta valtakunnan tasolle. Tällä hetkellä olen Hämeenlinnassa vihreiden kaupunginvaltuutettu ja valtuustoryhmän varapuheenjohtaja.

Suomen on pidettävä kiinni hyvinvointiyhteiskunnan periaatteista, mutta myös opittava päästämään irti menneestä. Muutos on väistämätön, mutta sen ei tarvitse olla pelottava.

Suomi selviää kyllä, kun huolehdimme siitä, että ihmiset ovat koulutettuja ja terveitä, emmekä anna yhteiskunnallisten jakolinjojen revetä liian suuriksi. Ihmisten yritteliäisyyttä ei kannata rajoittaa tarpeettomasti, sillä markkinatalous on huono isäntä, mutta erinomainen renki. Perustulo on uudenlaisessa työelämässä välttämättömyys.