Olen 35-vuotias ilmastotutkija ja 2-vuotiaan lapsen (+1 submitted) isä. Koulutukseltani olen fysiikan filosofian tohtori ja työskennellyt 10 vuotta ilmastomallinnuksen parissa Ilmatieteen laitoksella. Toimin myös 2012-2016 valtuustokaudella monissa kunnallispoliitikan tehtävissä ja sain kokemusta mm. Kuopion kaupunginhallituksen ja valtuuston sekä hyvinvoinnin edistämisen lautakunnan kokouksista. Tämän lisäksi olin mm. vuonna 2013 Kuopion Vihreiden puheenjohtaja.

Olen asunut suurimman osan elämästäni Kuopiossa, mutta välissä pyörähtänyt Jyväskylässä hakemassa maisterintutkinnon sekä ollut postdoc tutkijana Yhdysvalloissa Minnesotassa.

Miksi pyrin valtuustoon?

Kuopio on kotikaupunkini. Olen kasvanut täällä ja halunnut palata tänne takaisin yliopisto-opintojieni ja Yhdysvalloissa suorittamani tutkimusjakson jälkeen. Luonnollisestikin kaikki mitä kaupungissa tapahtuu on minulle hyvin tärkeää. Näihin ”tapahtumiin” haluan olla itse vaikuttamassa. Ehkä jopa vielä tärkeämpi syy on kuitenkin se, että Kuopio on kaupunki, jossa lapseni ovat päiväkodissa, käyvät koulunsa ja muodostavat aikanaan oman identiteettinsä (aivan kuten isänsäkin aikanaan). Haluan, että se tapahtuu turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä ja jossa on riittävästi järkevää tekemistä, jotta pysyvät poissa pahanteosta.

Ilmastotutkijana kohtaan myös päivittäin ne uhat ja riskit, joita ilmastonmuutos meille on luonut. Tiedän myös hyvin sen miten paljon työtä ilmastonmuutoksen hillitseminen vaatii. Tässä työssä on luonnollisesti Kuopionkin oltava mukana osana muun maailman päästövähennyksiä. Toivoisin Kuopion olevan päästöjen vähennyksessä moderni suunnannäyttäjä, josta niin me kuin jälkipolvemme voivat olla ylpeitä.

Neljäs syy pyrkiä kunnanvaltuustoon on yksinkertaisesti se, että tykkään olla mukana kunnallispolitiikassa. Vaikka se välillä työstä käykin, on se pääosin mukava harrastus.