Olen 29-vuotias insinööri ja Kuopion vihreiden nuorten hallituksen jäsen. Liityin muutama vuosi sitten Vihreisiin, koska halusin antaa oman panokseni paremman tulevaisuuden rakentamiseen. Energiatekniikan insinööriopintojen aikana minulle oli konkretisoitunut, kuinka paljon tekemistä kasvihuonekaasupäästöjen poistamisessa on, mutta myös erilaisia tapoja korvata fossiilisia polttoaineita muilla vaihtoehdoilla.

Tärkein tavoitteeni on energiasektorin kasvihuonekaasupäästöjen poistaminen mahdollisimman nopeasti. Kuopiossa tämä tarkoittaa erityisesti turpeen polton lopettamista ja polttoaineettomien energianlähteiden käyttöönottoa. Puun polttoa ei käytännössä voida lisätä, jos sitä halutaan riittävän myös muuhun teolliseen käyttöön.⁣

Haluan myös olla mukana rakentamassa Kuopiosta kaupunkia, jossa pääsee liikkumaan helposti paikasta toiseen myös ilman omaa autoa. Keskusta-alueella kehityksen painopisteen tulee olla jalankulun ja pyöräliikenteen lisäämisessä ja lähialueilla joukkoliikenteen tason parantamisessa. Eri liikennemuotojen välisistä liityntäpisteistä tulee tehdä mahdollisimman helppokäyttöisiä.