Olen ollut työelämän erilaisissa tehtävissä aktiivisesti mukana siitä saakka, kun valmistuin v. 1980 yo-merkonomiksi Iisalmen kauppaopistosta. Tietotekniikan kehitys on ollut nopeaa. Opiskelin myös Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa 2016 keväällä digiyrittäjyyttä ja sitä ennen suoritin Tekniikan Erityisammattitutkinnon 2014.

Työnantajani on ollut Canon Oy viimeiset 21 vuotta. Kuulun siihen onnellisten joukkoon, joka on ollut lähes aina töissä ja nauttinut pitkistä työsuhteista. Tulevaisuudessa on keksittävä uudet tavat toimia, kun työtä ei riitä kaikille. Olen itse saanut opiskelusta uutta voimaa ja vireyttä, siksi koulutuksesta ja siihen liittyvästä sosiaalisesta kanssakäymisestä ei saa tinkiä.

Olen syntynyt ja kasvanut Ylä-Savossa maaseudulla. Luonto on ollut aina lähellä. Mikä voi olla tärkeämpää, kuin puhtaat vesistöt ja rikas, monipuolinen ympäristö sinne kuuluvine eläimineen. Suomen luontoaarteen merkitys kasvaa tulevaisuudessa. Ei pilata sitä. Järkyttävin esimerkki ihmisen typeryydestä on meillä Talvivaarassa. Sen toiminta ei ole ollut hyväksi, ei edes sieltä leipänsä saaneelle työmiehelle. Aika näyttää, mitä kaivosympäristö aiheuttaa terveydelle.

Minusta on tärkeää, että pidetään huolta erityisesti lapsista, nuorista ja heistä kenellä ei juuri nyt mene hyvin. Yhteiskuntarauha on arvokas asia.

Olen rauhallinen ihminen, luen paljon ja tutkin asioita monelta eri kantilta. Päätöksiä ei pidä tehdä hätiköiden. Ihmisten asioita on hoidettava parhaalla mahdollisella tavalla, vastuullisesti ja vaikutukset tarkkaan arvioiden. Elämänkokemus auttaa tässä.