Olen Elisa Kivistö-Orjatsalo, 35-vuotias syntyperäinen nokialainen. Olen yhdistysaktiivi, vertaisohjaaja, bloggaaja ja aktivisti. Viitteen mustana lampaana minulla ei ole minkään sortin korkeakoulutusta, mutta pidän tietoon pohjautuvaa päätöksentekoa äärimmäisen tärkeänä. Halusin aikoinaan sosiologiksi tai psykologiksi, mutta terveys pisti kapuloita rattaisiin.

Sydäntäni lähellä ovat sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittäminen, köyhyyden torjunta sekä jokaisen mahdollisuus osallisuuteen. Olen ehdolla, sillä mielestäni päätöksentekoon tarvitaan nykyistäkin moninaisempaa ääntä. Vaikka jokainen ei aina jaksa toimia omana asianajajanaan ei tämä saa tarkoittaa sitä, että huono-osaisten ihmisten ääni jää kuulumatta. Ihmisten ja elämäntilanteiden moninaisuutta pitää huomioida päätöksenteossa nykyistä enemmän.

Olen ahkera luonnossa liikkuja ja syksyisin aikani kuluukin pitkälti sieni- marjametsällä aina talven tuloon asti. Luonnon monimuotoisuuden puolustaminen onkin minulle erittäin tärkeää – Nokia on säilytettävä luonnonläheisenä kaupunkina. Luonnossa liikkumisen lisäksi harrastan piirtämistä, askartelua, karaokea, viherkasvien hoitamista, lukemista sekä eläinlaumani hoitamista.

Nokiassa yhdistyvät isomman ja pienemmän kaupungin hyvät puolet. Meidän täytyy pitää huoli siitä, että Nokialla jokaisella nokialaisella on tulevaisuudessa aidosti turvaa ja mahdollisuuksia. Esimerkiksi terveydenhuollon palveluiden ajanvarausta on kehitettävä huomattavasti paremmaksi ja mielenterveysongelmiin on saatava nykyistä tehokkaammin apua. Sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämisen on aina lähdettävä heikommassa asemassa olevien tarpeesta – vain tällä tavoin voimme saada aikaiseksi palveluita, jotka ovat aidosti kaikkien ulottuvilla.

Turvatumman arjen puolesta!