Tiedolla ja tunteella – espoolaisten puolella

Olen 38-vuotias äiti, kolmannen polven espoolainen, MBA, sosiaalialan ammattilainen ja ikuinen uuden opiskelija.

Tunnen Espoon eri puolet ja espoolaiset, täällä olen elänyt ja kasvanut koko ikäni. Espoon kunnallispolitiikka on myös minulle tuttua. Viime vaalikaudella nousin ensikertalaisena varasijalta merkittäviin luottamustehtäviin kuten kaupunginhallituksen varajäseneksi ja konsernijaoston jäseneksi, jossa keskitytään kuntakonsernin omistajaohjaukseen ml. lausunnot HSL:lle. Toimin myös Espoon Vihreiden varapuheenjohtajana.

Kuntapolitiikan lisäksi opiskelen sote-hallintotieteitä, teen vapaaehtoistöitä (mm. lasten liikuntaharrastusten parissa sekä sosiaalialan ammattijärjestössä) ja pyöritän lapsiperheen arkea kahden alakouluikäisen lapseni kanssa. Kuljemme harrastuksiin ja nautimme retkistä kauniiseen Nuuksioomme. Nautin ystävieni ja sukulaisteni seurasta, viherkasvien hoidosta ja mökkeilystä.

Olen aktiivinen, empaattinen, sosiaalinen ja aikaansaava. Nautin organisoinnista ja ihmisten kanssa työskentelystä.

Työskentelin monta vuotta sosiaalialalla aikuissosiaalityössä sekä lastensuojelussa ja myös TE-toimistossa. Kiinnostukseni kehittää palveluita on vienyt minut nykyään töihin sosiaalialan tietojärjestelmien pariin. Minulla on laajaa ymmärrystä ja tietämystä sote-palveluista ja organisaatiorakenteista.

Haluan tuoda tutkittua tietoa päätöksentekoon ja tehdä sen tunteella. Koen, että toimivassa kaupungissa, jokainen on tärkeä ja hyvinvoiva yhteiskunta edellyttää hyvinvoivia ihmisiä. Päätöksenteossa tulee ottaa huomioon espoolaisten monimuotoisuus ja erilaiset tarpeet.

Lasten ja nuorten asiat ovat minulle erittäin tärkeitä ja läheisiä, heissä on tulevaisuutemme ja heitä emme saa unohtaa varsinkaan nyt koronakriisin keskellä. Lapset, nuoret ja perheet tarvitsevat parempia ja laadukkaampia palveluita, sekä kohdennetumpaa ja ennaltaehkäisevää apua tilanteen mukaan – ihmisille oikeanlaisia ja kohdennettuja palveluita.

Tehdään yhdessä entistä vihreämpi Espoo, jossa kunnioitamme ja tuemme toisiamme. Tehdään yhdessä enemmän ja tehdään se tiedolla ja tunteella.