Olen 30-vuotias kaupunginvaltuutettu ja oppimisen tutkija Oulusta. Vaikutan päätöksentekoon kaupunginhallituksessa, Business Oulussa ja perheyrityksessämme. Viimeistelen väitöskirjaani Oulun yliopiston Oppimisen ja koulutusteknologian tutkimusyksikössä, mutta nautin vauva-arjesta äitiyslomalla. Pienen lapsen äitinä haluan olla rakentamassa valoisaa tulevaisuutta.

Tahdon tuoda älyä ja elämäniloa Suomeen! Tärkeimmät tavoitteeni eduskunnassa ovat:

  1. Tasa-arvoista ja kannattavaa työtä. On aika muuttaa työelämää tasa-arvoisemmaksi perhevapaiden uudistuksella. Sosiaaliturvan muutoksilla tulee vähentää byrokratiaa, kannustaa työhön ja parantaa yrittäjän turvaa. Yrittäjyyttä tulee edistää madaltamalla palkkaamisen kynnystä ja keventämällä velvoitteita.
  2. Tukea koulutukseen ja tieteeseen. Kouluille ja päiväkodeille on annettava paremmat resurssit turvallisen kasvuympäristön ja tuen tarjoamiseen. Tutkijat tarvitsevat rauhan tehdä pitkäjänteistä tieteellistä työtä. Tiedon hyödyntämistä täytyy tukea lisäämällä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiorahoitusta.
  3. Maapallo tuleville sukupolville. Liikenteestä täytyy tehdä puhtaampaa lisäämällä raideliikennettä. Kiertotaloutta on tuettava ja luonnon monimuotoisuutta suojeltava. Päästöjä tulee hillitä tekemällä kulutuksesta ja ympäristöhaittojen aiheuttamisesta nykyistä kalliimpaa.

Ehdokkaan kirjoituksia tai videoita tiedepuolue sivulla: