Olen 55-vuotias fysiikan ja kemian lehtori Kaarinasta. Asun Kuusiston saarella yhdessä avovaimoni, koiran ja kahden kissan kanssa. Tyttäreni on jo lentänyt pesästä ja opiskelee kauppatieteitä. Nykyään toimin lähes päätoimisesti JUKO:n eli Julkisen alan Koulutettujen pääluottamusmiehenä Kaarinassa. Ennen luottamustehtäviäni tein päätyöni Valkeavuoren yhtenäiskoulussa, jossa olen ollut virassa yli 25 vuotta. Ennen Kaarinaan siirtymistäni tein lyhyitä pätkähommia mm. yliopistolla fysiikan ja biolääketieteen laitoksilla.

Työni ohella olen opiskellut liikuntatieteitä ja urheiluvalmennusta. Ajoin itse pyörällä kilpaa lähes 20 vuotta. Tutuksi tuli maastopyöräily, maantiepyöräily ja lopulta iso rakkauteni ratapyöräily. Sen jälkeen olen ollut mukana Lietolaisen Team Velo Cyclingin valmennustoiminnassa. Pyöräilen edelleen paljon ja työmatkat taittuvat mukavasti ja saasteettomasti pyörällä vuodenajasta riippumatta.

Pikkupoikana harrastetun perhostenkeräilyn jälkeen innostuin hieman lintujen tarkkailusta. Innokkaan kalamiehen poikana sain myös kotoa pahan kalastuskärpäsen pureman ja viihdyn edelleen kalavesillä lintukiikarit mukanani. Viime vuosina perhokalastus on tullut tärkeimmäksi harrastuksekseni niin merellä kuin jokivesilläkin

Järjestötoiminnan luonnonsuojelun parissa aloitin jo 16 vuotiaana kun olin perustamassa ensin luontokerhoa Kaarinaan ja myöhemmin luonnonsuojeluyhdistystä. Katselin sivusta kun Turkuun perustettiin vihreä paikallisyhdistys ja lopulta päädyin perustamaan pienen ja aktiivisen ryhmän mukana Kaarinaankin vihreän paikallisyhdistyksen.

Nyt minut sai ehdokkaaksi vaaleihin opetuksen ja varhaiskasvatuksen tulevaisuudennäkymät. Opettajana tiedän, että haasteet ovat nyt kuntien sivistystyössä kovat kun digiloikka, uusi opetussuunnitelma, oppilashuoltolaki ja varhaiskasvatuslaki tulevat täydellä teholla voimaan. Lapsen oikeus turvalliseen päivään varhaiskasvatuksessa ja koulussa, oikeus opetukseen ja oikeus terveelliseen ympäristöön tulee olemaan melkoinen haaste kunnalle. Samaten kaavoituksen on taattava turvallinen ja terveellinen ympäristö. Kaavoituksessa pitää ottaa huomioon myös asumisen, rakentamisen ja liikenteen mahdollisimman pieni ympäristökuormitus. Siinä työssä haluan olla mukana ja antaa oman ammattitaitoni ja kokemukseni kunnan käyttöön.