Olen Jussi Gustafsson, 39-vuotias jyväskyläläinen isä, hyvinvointialalla työskentelevä ohjelmistokehittäjä ja Vihreiden ehdokkaana Jyväskylässä alkukesän 2021 kuntavaaleissa.

Kunnallisen vaikuttamisen lisäksi harrastan (improvisaatio)teatteria, melontaa sekä juoksulenkkeilyä.

Erityisesti seuraavat teemat ovat lähellä sydäntäni:

  • Tyhjä tila on tyhmää tilaa: kaupungin tilat nykyistäkin aktiivisempaan ilta- ja viikonloppukäyttöön paikallisten järjestöjen treeni-/kokoustiloina. Selvitetään mahdollisuus Helsingin kaupungin käyttämän avoimen lähdekoodin Varaamo -tilanvarausjärjestelmän käyttöönottoon tilojen keskitettyyn varaamiseen/vuokraamiseen
  • Pienet (ja keskisuuret) yritykset ovat elävän kaupungin sydän. Kynnystä yrittäjäksi lähtemiseen tulisi madaltaa vähentämällä tarpeetonta byrokratiaa, tuomalla lupapalvelut yhdelle luukulle ja mahdollistamalla myös pienten yritysten osallistuminen kaupungin kilpailutuksiin.
  • Kaupungin keskusta elinvoimaisemmaksi kaupungin, kiinteistönomistajien ja yrittäjien yhteistyöllä.
  • Mielenterveyspalveluiden piiriin tulisi tarvittaessa päästä jonottamatta – odottaminen harvoin parantaa tilannetta.
  • Laadukas, perheiden saavutettavissa oleva varhaiskasvatus on sijoitus tulevaisuuteen
    Oman talouden hallinnan opetusta osaksi kaupungin toisen asteen oppilaitosten opetusohjelmaa ehkäisemään itsenäistä elämää aloittavien nuorten velkaantumista ja kannustamaan henkilökohtaisen taloudellisen puskurin kerryttämiseen. Maailman kahdeksanneksi ihmeeksi tituleerattu korkoa korolle -ilmiö on sijoittajan paras ystävä, mutta velallisen pahin vihollinen.

Ehdokkaan kirjoituksia sivustolla: