Olen 48-vuotias tamperelainen DI ja kahden teinin äiti, joka harrastaa kuntapolitiikan lisäksi kirjallisuutta, käsitöitä ja puutarhanhoitoa. Olen ollut kuntapolitiikassa mukana vuodesta 2012 lähtien, jolloin Nokian irtisanomisten jälkeen sain tilaisuuden miettiä mitä muuta haluan tehdä ja päätin että voin antaa panokseni kotikaupunkini hyväksi.

Olen sen jälkeen ollut Vihreiden edustajana monessa luottamustoimessa kuten yhdyskuntalautakunnassa ja Tampereen Vuokratalosäätiön hallituksessa. Olen jälleen ehdolla, koska Tampereella edelleen tarvitaan tavallisia, fiksuja ihmisiä edistämään kaupungin kehitystä kestävään ja inhimilliseen suuntaan ja tekemään yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa rakentavassa hengessä.

Minulle tärkeintä on ottaa päätöksenteossa huomioon ilmastonmuutoksen hillitseminen, mikä tarkoittaa kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen sujuvoittamista. Autollakin saa kulkea (ja itsekin tarvittaessa niin teen), mutta on tärkeää kannustaa kestävämpien liikkumistapojen valintaan ja muutoinkin edistää kestävää kaupunkikehitystä sekä viihtyisää ja monimuotoista kaupunkiympäristöä.

Lasten ja nuorten hyvinvointi on aina sydäntäni lähellä ja sitä osaltaan tukevat riittävän pienet ryhmäkoot sekä ammattilaisten määrä kouluissa. Koronavuoden jälkeen mielenterveyspalvelujen saatavuus niin nuorille kuin aikuisillekin on noussut erityisen tärkeäksi. On myös tärkeää tukea tamperelaisten työllisyyttä ja sitä kautta kaupungin verotulojakin.

Vaaliteemoistani ja taustoistani enemmän blogissani: http://katjanisumaasaarela.blogspot.com