Olen matematiikan didaktiikan professori Helsingin yliopistossa. Suhtaudun tieteeseen intohimoisen uteliaasti. Opettajankouluttajana ja oppimisen tutkijana olen mukana rakentamassa ja kehittämässä suomalaista peruskoulua – maailman parasta koulua. Minulla on osaamista ja innostusta toimia helsinkiläisten koulujen puolesta jatkossakin.

Asun avoliitossa ja minulla on kaksi aikuista lasta. Olen monessa suhteessa melko tyypillinen uusimaalainen sukupolveni edustaja. Isovanhempani viljelivät maata; sukujuureni ovat Kuhmon korvessa ja Pyhämaan saaristossa. Vanhempani tienasivat leipänsä teollisuudessa, Uudenkaupungin autotehtaalla. Itse teen tietointensiivistä työtä Helsingissä ja kansainvälisesti verkottuen. Tähän sukutarinaan voisi hyvin kiteyttää Suomen itsenäisyyden 100-vuotisen kehityksen.

Olin ensimmäisen kerran ehdolla Helsingissä vuonna 1992. Sen jälkeen toimin pitkään Espoon kunnallispolitiikassa; enimmäkseen opetuslautakunnassa. Vähän ennen viime vaaleja palasin Helsinkiin ja olen toiminut tämän vaalikauden opetuslautakunnan varajäsenenä.

Vaalilupaukseni

  1. Paneudun asioihin huolella. Kouluasioissa olen huippuluokan asiantuntija. Ei Helsingin asioista pidä päättää pelkällä maalaisjärjellä.
  2. Pidän lasten ja nuorten asiat etusijalla. Hyvä koulu on parasta nuorisotyötä. Myös kirjastot ja nuokkarit ovat tärkeitä.
  3. Joukkoliikenteen palvelutasoa on nostettava ja hintoja laskettava. Naapurikuntien autoilijat tukkivat Helsingin, ellemme saa entistä useampia joukkoliikenteen käyttäjiksi. Helsingistä tulee viihtyisämpi ja terveellisempi, kun turha läpiajoliikenne vähenee.