Olen pian 26-vuotias rovaniemeläinen, joka etsii ja esittää ratkaisuja maailman haasteisiin. Toimin Rovaniemen seurakunnan kirkkovaltuustossa ja olen ollut vihreiden 1. varajäsen kaupunginvaltuustossa. Nyt olen ehdolla kuntavaaleissa, koska Rovaniemi kaipaa reilua muutosta!

Yksi elämäni parhaista päätöksistä oli käydä Rovaniemen ammattilukio: olen siis aiemmalta koulutukseltani leipuri-kondiittori. Tiesin kuitenkin aina, että haluan jatkaa opintojani korkeakoulussa. Tie vei Lapin pojan vuonna 2012 kansainvälisiin tunnelmiin Mikkeliin, jossa suoritin Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa kandidaatin tutkinnon. Pääaineeni oli kansainvälinen liiketoiminta ja opiskelin tutkintoni englannin kielellä monikansallisessa ympäristössä.

Aikanaan Mikkelin kampuksen opiskelijoille ei tarjottu suoraa mahdollisuutta päästä jatkamaan opintojaan Aalto-yliopiston maisteriohjelmissa. Päädyin siis hakemaan toisen opiskelupaikan kotikaupungistani Rovaniemeltä vuonna 2014. Olen suorittanut Lapin yliopistossa muun muassa johtamisen ja matkailuntutkimuksen opintoja.

Syksyllä 2016 aloitin Tampereen yliopistossa vastuullisen liiketoiminnan maisteriohjelmassa. Pian olen opinnoissani siinä pisteessä, että voin kehua olevani “gradua vaille valmis ekonomi”.

Pohdin pitkään, että uskallanko liittyä Viitteen jäseneksi. Teen politiikkaa nimittäin usein hyvin tunteikkaasti. Mutta nyt olen oivaltanut, että eihän ne ole toistensa vastakohtia. Päinvastoin: Nyt jos koskaan juuri tieteellinen päätöksenteko on se, johon pitää suhtautua intohimolla!

Minulla on vilpitön halu pohjata politiikkani tieteellisiin faktoihin. Haluan myös korjata mielipiteeni, jos ne uuden tiedon valossa paljastuvat vääriksi. En ole tämän suhteen täydellinen, mutta lupaan opetella.

Haluan, että Rovaniemellä tehdään politiikka jatkossa yhä enemmän tieteelliseen tutkimukseen perustuen! Esimerkiksi matkailun edellytysten parantaminen ei saa olla vain lyhytnäköistä voiton tavoittelua, vaan hankkeiden pitkäaikaisvaikutuksia on voitava tutkia, jotta pidämme Lapin elinkeinoelämän kunnossa myös tuleville sukupolville. Rovaniemen tuleekin tehdä entistä enemmän yhteistyötä kaupungin korkeakoulujen kanssa – tiede on yhteisöllistä!