Olen helsinkiläinen kauppatieteiden maisteri ja työskentelen HYY Yhtymän liiketoimintajohtajana. Valmistuin London School of Economicsista vuonna 2011, minkä jälkeen olen työskennellyt konsultointi- ja rahoitusalan yrityksissä.

Kiinnostuin politiikasta jo varhain. Lapsena asuin vuoden Yhdysvalloissa ja toisen Bosnia-Hertsegovinassa vanhempieni töiden takia. Talousliberaali maailmanvalta ja kommunismista ja sodasta toipuva valtio tekivät molemmat minuun, hyvinvointivaltiossa kasvaneeseen, valtavan vaikutuksen.

Nämä kokemukset haastoivat minua myös tarkastelemaan suomalaista yhteiskuntaa uusin silmin ja minussa heräsi kipinä politiikan ja talouden opiskeluun. Kansantaloustieteen opinnot vahvistivat käsityksiäni talouden ja politiikan yhteyksistä ja vaikutuksista toisiinsa. Juuri niitä yhteyksiä haluan nostaa esiin ja avata kirjoituksissani ja kannanotoissani.

Oman arvomaailmani ytimessä ovat oikeudenmukaisuus, ihmisistä välittäminen, tasa-arvo sekä ympäristön ja talouden kestävä kehitys. Vaikka toimivien poliittisten ratkaisujen luomisessa on tärkeää ymmärtää talouden mekanismeja, poliittisten päätösten on aina perustuttava arvoille. Ne ovat linssit, joiden läpi tarkastelen poliittisia kysymyksiä ja eri ratkaisuvaihtoehtoja.

Minun elinaikanani on ehditty tehdä valtavia edistysaskeleita ja nostettu elintasoa niin Suomessa kuin globaalisti. Haluan jättää tuleville sukupolville entistäkin paremman maailman. Se edellyttää luonnon rajoja kunnioittavaa vihreää politiikkaa.