Olen 38-vuotias Biotekniikan maisteri ja insinööri. Olen työskennellyt Helsingissä Kansanterveyslaitoksella (nyk. Terveyden ja Hyvinvoinnin laitos) sydän- ja verisuonitautien parissa ja Helsingin yliopistolla geenimuunneltujen kasvien kanssa. Perheen kasvaminen toi minut paluumuuttajana Seinäjoelle 9 vuotta sitten, jossa olen viimeisen seitsemän vuotta työskennellyt opettajana.

Olen ehdolla Tieteen ja Teknologian Vihreissä (Viite), koska haluan ajaa vihreitä arvoja tiedolla perusteltuna. Olen tehnyt pätkätöitä ympäri maakuntaa ja olen pienten lasten isä, minulla on jonkin verran näkemystä nuorten aikuisten aktivoinnista, työttömyydestä ja ruuhkavuosista selviämisessä. Kunta voi olla mukana auttamassa nuoria aikuisia mm. päivähoidon ja koulujen asioista päätettäessä ja näihin haluan olla mukana vaikuttamassa.

Kannatan GM-tekniikoiden sallimista ja käyttöä tutkimuskäyttöön, myöhemmin mahdollisesti ruuantuotantoon. Meidän tulisi pyrkiä hiilidioksidivapaaseen energiantuotantoon ja siihen päästään nopeimmin ydinvoimaan ja tuulivoimaan satsaamalla. Kantani ei ole kovin yleinen Vihreillä, mutta Viitteen sisällä on sielunkumppaneita enemmänkin.

Miksi minua pitäisi äänestää ja mitä tekisin tullessani valituksi?

Seinäjoen keskustaan täytyy saada nuorisotilat. Tällä hetkellä lähimmät kaupungin nuorisotilat ovat Pajuluomalla. Kaikki nuoret eivät urheile, joten urheiluseuroihin panostamalla ei saada kaikkia nuoria sosialisoitumaan keskenään. Tiloja on tyhjillään ihan ydinkeskustassakin ja kaupungin olisi helppo ehkäistä syrjäytymistä tarjoamalla tiloja nuorten käyttöön.

Opiskelijoihin ja heidän oloihinsa panostamalla saamme Seinäjoelle uutta verta maakunnasta ja heidän osaamisensa houkuttelemana tai heidän ansiostaan uusia yrityksiä ja ehkä suurempiakin firmoja (esim. Finnpower) Seinäjoelle. Opiskelijat tarvitsevat kohtuuhintaisia asuntoja läheltä opiskelupaikkojaan ja helpot julkiset kulkuyhteydet.

Pyöräily pitää tehdä helpommaksi Seinäjoella pyöräkaistojen ja kevyen liikenteen siltojen avulla. Siltoja tarvitaan ainakin ratapihan yli Pohjaan (sitten kun suurin osa raiteista on saatu siitä ensin tonttimaaksi), Pultrantien päähän Framille ja Törnävälle Björkenheimintien sillan rinnalle.

Nuoret olisi suhteellisen helppo opettaa käyttämään joukkoliikennettä ja tämä voitaisiin mahdollistaa antamalla kaikille koululaisille mahdollisuus ”Koululaisen jatkoaika”-korttiin, jolloin Nurmon keskustankin nuoret saisivat käyttöönsä 100 €:n vuosilipun 250 €:n lipun sijaan. Jos matkustajia saataisiin reiteille enemmän ja jos nykyiset 15 vuotiaat käyttäisivät vielä viiden vuoden päästäkin busseja mielellään, olisi meillä pian hyvinkin toimiva joukkoliikenne.

Tulevan kävelykeskustan käyttäjät ja 10 000 uutta keskustan asukasta käyttäisivät varmasti myös mielellään joukkoliikennettä, jos vuoroja ja reittejä olisi enemmän. Samalla tavalla Ylistaroon ja Peräseinäjoelle pitäisi päästä kulkemaan järkevästi julkisilla. Väestö ikääntyy ja palvelut keskittyvät väkisinkin, eivätkä taksimatkat ole järkeviä tuollaisilla etäisyyksillä.