Olen Niina Simanainen (49 v) Jyväskylästä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteilijä (YTM) ja työskentelen Jyväskylän yliopistossa. Olen toiminut pitkään yliopiston opintohallinnossa ja sitä ennen opetus- ja tutkimuspuolella. Keskeneräinen väitöskirja kulttuuripolitiikasta odottaa sopivaa aikaa.

Poliittisen päätöksenteon tulee pohjautua aina tutkittuun tietoon. Tämä on äärimmäisen tärkeää myös kuntapolitiikassa.

Minulle tärkeitä teemoja ovat koulutus, kulttuuri, kestävä kaupunkisuunnittelu sekä ympäristöstä ja luonnon monimuotoisuudesta huolehtiminen. Haluan olla puolustamassa vähemmistöjen ja heikommassa asemassa olevien oikeuksia. Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden sekä kestävän kehityksen edistäminen muodostavat poliittisen toimintani kehyksen.

Elän sateenkaari- ja monikkoperheen vanhempana työntäyteistä ja täyteläistä arkea. Vapaa-ajalla harrastan monipuolisesti kulttuuria ja liikuntaa. Liikun mielelläni luonnossa perheen (mukaan lukien kahden pienen terrierin) kanssa. Toimin myös Keski-Suomen Monikkoperheet ry:n hallituksessa.

Olen toiminut monissa kunnallisissa luottamustehtävissä. Olen tällä hetkellä varavaltuutettu ja Paviljonkisäätiön hallituksen jäsen, sivistyslautakunnan varajäsen ja Gradian valtuuston jäsen. Aiemmin olen toiminut mm. kulttuurilautakunnassa. Olen Keski-Suomen Vihreät Naiset ry:n perustajajäsen ja toimin hallituksessa tälläkin hetkellä. Kuulun useaan vihreään yhdistykseen (KesViNa, JyVi, Viite, Kulttuurivihreät).

Rakennetaan yhdessä kulttuurisesti kestävä, yhdenvertainen ja hyvinvoiva Jyväskylä, jossa myös tulevien sukupolvien on hyvä elää.