Olen 34-vuotias kahden pojan isä ja arkkitehti Lahdesta. Olen toiminut startup-yrittäjänä ohjelmistojen parissa vajaan vuoden, sitä ennen ja siinä sivussa projektiarkkitehtina. Minut valittiin ainoana vihreiden edustajan Nastolan kunnanvaltuustoon vuonna 2012 ja kuntaliitoksen jälkeen olen toiminut reilun vuoden verran Lahden kaupunginvaltuutettuna.

Luottamustoimissani ja poliittisessa keskustelussa olen yrittänyt avata keskustelua ekologisesta rakentamisesta ja kaupunkisuunnittelusta. Muita keskeisiä aiheita on talouspolitiikka ja taloustieteellinen näkökulma siihen. Olen omaksunut ja tutkinut vapaa-ajallani jälkikeynesläistä talousteoriaa ja nimenomaan rahajärjestelmän toimintamekanismeja ja yrittänyt soveltaa noita ajatuksia myös paikallistason talouspoliittiseen keskusteluun. Tästä esimerkkinä olen nostanut keskusteluun myös valtuustoaloitteena paikallisvaluutan mahdollisuuksia seudullisessa hyvinvoinnissa. Kokemus on kuitenkin osoittanut, että ihmisillä on valtavan vahvat käsitykset rahasta ja sen olemuksesta, eikä noita käsityksiä ole helppoa lähteä haastamaan. ”Mummon talousviisaudet” ovat hyvin tiukassa. Uskon kuitenkin kaikessa naiviudessani, että riittävästi ja seikkaperäisesti perustellen voi muuttaa käsityksiä pikkuhiljaa ja tarjota oivaltamisen kokemuksia.

Talous ja sen määräävä asema päätöksenteossa oli aikanaan kimmokkeeni lähteä mukaan politiikkaan. Ymmärsin, että jos rahatalouden mekanismeja ei ymmärrä kokonaisvaltaisesti, on mahdotonta saavuttaa merkittäviä poliittisia tavoitteita koska ne ovat lähes aina alisteisia talouspolitiikalle. En ole löytänyt läheskään kaikkiin ongelmiin vastauksia, mutta olen vakuuttunut, että saavuttaaksemme ekologisen tasapainon ympäristömme ja jatkuvan kulutuksen kasvun kanssa, meidän tulee perustavalla tavalla pystyä muuttamaan ajattelutapaamme rahataloudesta, ymmärtää sen keskeiset lainalaisuudet ja sitä kautta ottaa talouden ”näkymättömästä kädestä” niskalenkki. Näihin vaaleihin lanseeransimme puoluetoverien kanssa termin ”hyvinvointitalous”.