Esittely

Olen 45-vuotias isä ja aviomies, Tikkakoskella asuvaan perheeseemme kuuluu puolisoni lisäksi kaksi leikki-ikäistä poikaa sekä kaksi kissaa. Muutin Oulusta Jyväskylään vuonna 2010, ja minua viehättää täällä etenkin savolaisia juuriani lähellä oleva kaunis Järvi-Suomen luonto sekä vireä kaupunki-ilmapiiri.

Taustaltani olen liike-elämän palvelukseen siirtynyt tutkija ja yrittäjä. Väittelin tohtoriksi Oulun yliopistossa vuonna 2009 pääaineena teoreettinen fysiikka. Minulla on laajalti kokemusta sekä akateemisesta että teollisesta tutkimustoiminnasta. Keskeisenä osana toimenkuvaani on olla selvillä eri ICT-alan teknologioista, maailmalla vallitsevista megatrendeistä, niiden luomista mahdollisuuksista sekä haasteista.

Ehdokkaana olen vihreä vihreä, liityin puolueeseen heti viime eduskuntavaalien jälkeen. Vihreät ovat tiedepuolueena minulle selkeä valinta, koska puolue edistää ympäristökysymysten lisäksi itselleni tärkeitä humaaneja arvoja ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta.

Ideologisesti olenkin lähinnä luontoa rakastava punavihreä. Toisaalta olen myös metallimusiikin suurkuluttaja, motoristi, ja suhtaudun moniin teknologiapainottuneisiin kysymyksiin käytännönläheisesti.

Tällä hetkellä Suomi on valtavien haasteiden edessä, elämme keskellä rajua yhteiskunnallista ja teknologista murrosta. Ilmastonmuutoksen, digitalisaation, massatyöttömyyden, kasvavien tuloerojen, syrjäytymisen, globalisaation ja geopoliittisten muutosten aiheuttamien haasteiden keskellä tärkeintä on kuitenkin ihminen.

Julkisesta vallasta lähimpänä kansalaista on kunnallishallinto, ja todellisuudessa tärkeimmät ihmisten elämään vaikuttavat päätökset tehdäänkin kunnissa. Se kuinka yhteiskunta muuttuu ja miten teknologioita käytetään on suurelta osin poliittinen valinta.

Haluan vaikuttaa siihen, että poliittinen päätöksenteko on sosiaalisesti oikeudenmukaista, perustuu tutkittuun asiantuntijatietoon ja ajaa aidosti kuntalaisten etua myös pitkällä aikavälillä. Taustani takia uskon olevani hyvä ehdokas kunnallisvaltuustoon. Olen analyyttinen, nopea oppimaan, hyvä selvittämään asioita ja hahmottamaan laajoja kokonaisuuksia.

Olen ollut Vihreissä puoluekokousedustajana, ja tällä hetkellä olen tieteen ja teknologian vihreiden jäsenyhdistyksen Viitteen hallituksen jäsen.