”Vihreille pyrkimys parhaaseen tutkimustietoon perustuvasta päätöksenteosta on tärkeää. Tarvitsemme Sakarin kaltaisia kriittisiä eli toisin sanoen ajattelevia toimijoita. Sakari on aina valmis rakentavaan keskusteluun.”: Heidi Hautala, europarlamentaarikko

 

Olen kolmen lapsen isä, partiojohtaja, reservin yliluutnantti, veneilijä ja luontovalokuvaaja. Olin perustamassa koulutusyhtiö Soveltoa ja toimin sen hallituksessa 12 vuotta. Kohta ilmestyy tekemäni veneilyopas. Olin päätekijä tiettävästi ainoassa Suomesta Amerikan markkinoille tehdyssä ICT-kirjassa, samoin Suomen suosituimman laulukirjan Lauluja – OEK viidessä ensimmäisessä laitoksessa.

Toimin Espoon opetuslautakunnassa ja srk- yhtymän henkilöstöjohtokunnassa. Lisäksi olen Espoonlahden Vihreiden varapuheenjohtaja, vihreiden puoluevaltuuskunnan varajäsen sekä vihreiden talous- ja työllisyystyöryhmässä.

Aikanaan voitin hopeaa rokin SM-kisoissa kitaran varressa uuden aallon sarjassa.

Meidän ei pidä luoda tukalaa tulevaisuutta, vaan torjua ilmastonmuutosta ja luonnon köyhtymistä. Samalla edistäen reilua talous- ja työelämää. Haluan myös tarjota lapsille ja nuorille hyvän lapsuuden ja koulutuksen.