Olen 33-vuotias oululainen varavaltuutettu ja kaupunginhallituksen varajäsen. Kunnallispolitiikassa ja vihreissä yhdistyksissä olen toiminut yli kymmenen vuoden ajan ja sen myötä kunnallinen päätöksenteko on tullut minulle hyvin tutuksi. Koulutukseltani olen biokemisti ja työskentelen tutkijatohtorina Oulun yliopistolla tutkimusryhmässä, joka tutkii lasten vaikeiden neurologisten sairauksien syntymekanismeja.

Olen ehdolla kuntavaaleissa, koska haluan tehdä Oulusta ekologisesti kestävän ja ihmisystävällisen kaupungin. Haluan tuoda oululaiseen päätöksentekoon rohkeutta tehdä ennakkoluulottomasti uusia avauksia ja pitkän aikavälin suunnittelua. Päätöksenteon on oltava avointa, perustuttava tutkittuun tietoon ja asukkaita osallistavaa. Jokaisella oululaisella on oltava mahdollisuus vaikuttaa omaan elinympäristöönsä.

Meidän on huolehdittava lapsistamme ja nuoristamme, jotta jokaisella olisi yhtäläinen mahdollisuus löytää itsellensä sopivan polku ja mahdollisuus toteuttaa itseään. Lapsille ja nuorille on taattava laadukas varhaiskasvatus ja peruskoulu, ja jokaiselle nuorelle täytyy löytyä toisen asteen opiskelupaikka. Oulu on myös korkeakoulukaupunki – tekemällä yhteistyötä yliopiston ja ammattikorkeakoulun kanssa voidaan löytää aivan uusia tapoja kehittää kaupunkia ja luoda uusia työpaikkoja.

Tulevaisuuden Oulu rakennetaan nyt.