Olen monipuolisen koulutustaustan ja työkokemuksen omaava maakuntapoliitikko, joka pyrkii eduskuntaan tehdäkseen töitä sen eteen, että jokaisella lapsella olisi mahdollisuus turvalliseen elämään.

“Yhdenkään pienen mielen ei tule särkyä.”

Lausahdus, johon törmäsin lastensuojelussa työskennellessäni, kiteyttää sen mihin poliittisessa päätöksenteossa tulee tähdätä: rakentamaan yhteiskuntaa jossa yksikään lapsi ei joudu laiminlyödyksi, unohdetuksi eikä kärsimään poliittisen päätöksenteon seurauksista. Päätöksiä ja linjauksia tehtäessä on arvioitava niiden vaikutukset perheisiin ja lapsiin. Inhimillisen näkökulman lisäksi panostus pieniin kansalaisiin on investointi tulevaan. Jokainen lapsi, tulevaisuuden aikuinen, on yhtä arvokas.

Päätöksentekoa tulee ohjata läpinäkyvyys, kestävyys ja oikeudenmukaisuus. Meillä tulee olla rohkeutta arvioida päätöksiemme vaikutuksia tulevaisuudessa; mikä näyttää tänään hyvältä budjetissa, ei välttämättä ole sitä huomenna. Esimerkiksi minkä säästämme perheiden hyvinvoinnin kustannuksella tehtävissä leikkauksissa, maksamme moninkertaisena myöhemmin. Haluan olle tekemässä kestäviä ja eettisiä päätöksiä, jotka huomioivat eri ihmisryhmät – eläimiä ja luontoa unohtamatta. Emme saa sokeutua ajamaan vain tiettyjen ryhmien etuja.

Meillä tulee olla toimivat sosiaali- ja terveyspalvelut, joissa apu saadaan oikeaan aikaan ja riittävillä resursseilla, yhdenvertaisesti. Meidän tulee pitää huolta kaikista. Varhainen tuki on huomattavasti syrjäytymisestä maksettavia kustannuksia edullisempaa. Meidän tulee kannustaa ihmisiä työntekoon – ei rangaista siitä. Yrittäjyyteen ryhtymisen kynnystä tulee madaltaa ja yrittämisestä tehdä kannattavaa. Eläimet ja luonto eivät saa jäädä jalkoihimme. Meidän tulee pitää niiden puolia – nyt ilmastonmuutosta vastaan taisteltaessa enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Olen oikeudenmukainen, ratkaisukeskeinen sekä empaattinen persoona. Minua kuvataan usein rohkeaksi ja haasteita pelkäämättömäksi. Tällä hetkellä olen äitiyslomalla pienen tyttövauvan kanssa. Perhe, johon vauvan lisäksi kuuluu puolisoni sekä alakouluikäinen tytärpuoleni ja kaksi koiraa, on minulle kaikkein tärkein.

Työskentelen yrittäjänä tarjoten terapia- ja opetuspalveluita. Olen toiminut vanhuspalveluissa, kolmannella sektorilla mielenterveys- ja päihdepalveluissa, kehitysvammaisten asumisyksikössä, erityislastenkodeissa, vaativan perhetyön parissa sekä opettajana perus- että toisella asteella. Työnteon ohella olen kouluttautunut kasvatustieteiden maisteriksi, opettajaksi, uusperheneuvojaksi ja valmistunut ratkaisukeskeisestä psykoterapiakoulutuksesta.Luottamustoimia minulla on tällä hetkellä Kaarinan kaupunginvaltuustossa ja kaupunginhallituksessa, sosiaali- ja terveyslautakunnassa, maakuntavaltuustossa, lastensuojelukuntayhtymän valtuustossa sekä tarkastuslautakunnassa, jossa toimin puheenjohtajana sekä varajäsenenä aluepelastuslautakunnassa. Ensi syksynä aloitan toivottavasti kansanedustajana!