Olen 54-vuotias kauppatieteiden tohtori Porista. Minulla on kaksi muualla asuvaa aikuista lasta. Työskentelen Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikössä opetus- ja tutkimustehtävissä. Pääaineeni on taloustiede, ja siitä johtunee, että talouspolitiikan seuraaminen on erityisen mielenkiintoista.

Arvomaailmaltani olen pohjoismaisen hyvinvointimallin kannattaja. Ihmiset ovat yksilöitä ja heillä on oikeus oman onnen tavoitteluun ja itsensä toteuttamiseen. Kukaan ei kuitenkaan elä tyhjiössä, vaan kaikkeen yksilölliseen onnistumiseen ja epäonnistumiseen liittyy myös kollektiivinen elementti. Vanhan suomalaisen sanonnan mukaan kaveria ei jätetä. Tästä on syytä pitää kiinni.

Toiseksi kannatan sitä, että päätöksenteko on mahdollisimman lähellä ihmisiä. Paikallisuus ja lähituotantoon kannustaminen ovat puolustamisen arvoisia asioita monikansallisten markkinavoimien puristuksessa. Tämä koskee niin hyvinvointipalvelujen järjestämistä kuin paikallisten yritysten kilpailuaseman turvaamistakin. Minun on pakko myöntää, että olen vuosien saatossa pikku hiljaa muuttunut EU-myönteisestä EU-kriittiseksi. Juuri paikallisten ratkaisujen ja demokratian katoaminen paikallistasolta ylikansalliseen keskussuunnittelukoneistoon ovat suurimpia syitä tähän. Vaikka Euroopan unioni on Suomelle tärkeä kumppani monissa asioissa, vastustan jyrkästi liittovaltiokehitystä, joka mielestäni uhkaa koko pohjoismaisen hyvinvointimallin olemassaoloa.

Mielestäni nykyinen talouspolitiikkaa on pahasti hakoteillä. Sanat ja teot eivät vastaa toisiaan. Valtio ja kunnat eivät tunnu tietävän, mikä rooli niillä tulisi olla hyvinvointiyhteiskunnassa. Mielestäni myös Porin kunnallispolitiikassa olisi jo aika ruveta tekemään asioita oikein ja tutkittuun tietoon perustuen pohjoismainen arvomaailma kirkkaasti mielessä pitäen.