Olen ensimmäisen kauden kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu sekä valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Espoosta. Koulutukseltani olen maatalous- ja metsätieteiden maisteri, pääaineena ympäristönsuojelu. Ympäristöasiat toivat minut yli 20 vuotta sitten politiikkaan, ja vaikuttamistyö vei mukanaan. Haluan jatkaa työtä hiilineutraalin, luontoa vaalivan, viihtyisän ja jokaisesta huolehtivan kaupungin puolesta yhdessä asukkaiden kanssa.

Espoon kaupunginvaltuutettuna olen toiminut vuodesta 2009 lähtien. Pitkäjänteinen työ on vienyt eteenpäin tärkeitä tavoitteita. Näitä ovat muun muassa lähiluonnon ja viheralueiden säilyttäminen, pyöräilyn ja joukkoliikenteen edistäminen, koulukorjausten vauhdittaminen, asukkaiden vaikutusmahdollisuuksien parantaminen, ja lähikoulujen ja -kirjastojen sekä muiden asukkaille tärkeiden palveluiden turvaaminen. Haluan jatkaa työtä näiden teemojen – luonnon ja ilmaston, hyvinvoinnin ja koulutuksen sekä päätöksenteon avoimuuden ja kaupunkilaisten vaikutusmahdollisuuksien – parissa jatkossakin. Tavoitteistani kunkin teeman alla tulevalle kaudelle voit lukea tarkemmin osoitteessa tiinaelo.fi/kuntavaalit-2021.

Kansanedustajana vaikutan muun muassa ympäristövaliokunnan varapuheenjohtajana. Työn alla on ilmaston ja ympäristön kannalta keskeisiä lakihankkeita kuten ilmastolain, luonnonsuojelulain sekä maankäyttö- ja rakennuslain uudistukset. Olen tehnyt työtä myös muun muassa asuntopolitiikan ja kiertotalouden edistämisen parissa. Ympäristövaliokunnan lisäksi toimin varsinaisena jäsenenä hallintovaliokunnassa.

Pidän tärkeänä, että kansanedustajana yhteys kotikaupungin päätöksentekoon säilyy. Tarvitsemme kaupunkien ja valtion välille enemmän yhteistyötä ja vähemmän vastakkainasettelua. Tätä yhteistyötä pyrin työssäni vahvistamaan. Kaupungit ja kunnat ovat jo nyt ottaneet merkittäviä askelia polulla kohti muutosta, jolla teemme Suomesta maailman ensimmäisen hiilineutraalin hyvinvointivaltion.

Vapaa-ajalla harrastan aktiivisesti liikuntaa ja pyöräilen ympäri vuoden. Olen vegaani ja iloitsen uusista kotimaisista kasvisvaihtoehdoista markettien hyllyillä. Perheeseeni kuuluu puoliso ja jo aikuistunut tytär. Rakastan metsäluontoa ja viihdyn viikonloppuisin mökillä Nuuksiossa.