Olen Tiina ”Tinsku” Mikkonen Tampereelta, käytettävyyssuunnittelija ja vaikuttaja.
Olen vihreiden kuntavaaliehdokkaana Tampereella, koska kaupunkimme tarvitsee digiajan osaamista. Haluan olla mukana tekemässä Tampereesta paikan, jossa meillä nuorilla on töitä ja johon me haluamme jäädä. Jotta voimme tuntea, että Tamperetta tehdään myös meitä varten.

Olen tyyppinä ongelmanratkaisija, jota motivoi arjen haasteisiin tarttuminen. Kehitänkin työkseni käytettäviä ja saavutettavia digipalveluita. Tampere näyttäytyy asukkailleen helposti etäisenä ja byrokraattisena toimijana: usein asukkaan omalle vastuulle jää tarvitsemiensa palveluiden etsiminen. Ihmislähtöisellä digitalisaatiolla voimme tuottaa tamperelaisille palveluita nykyistä fiksummin ja tehokkaammin.  Samalla palvelut ovat helpommin löydettävissä ja käytettävissä, mikä tuo kaupungin lähemmäs meitä kaikkia.

Tärkeimmät arvoni ovat oikeudenmukaisuus ja avoimuus. Ne tarkoittavat sitä, että ketään ei jätetä ulos – ei porukasta koulun pihalla, opiskelumahdollisuuksista tai palveluista, joihin on oikeutettu. Tampere tarvitsee pitkäjänteistä, tietoon ja tieteeseen perustuvaa päätöksentekoa. Päätökset eivät kuulu kabinetteihin, sillä asiat ovat meille yhteisiä.

Ehdokkaan Youtube-videoita.

Ehdokkaan kirjoituksia sivustolla: