Olen 39-vuotias petsamolainen kahden lapsen isä. Koulutukseni on diplomi-insinööri ja työskentelen Key Account Manager – tittelillä myynnin ja markkinoinnin asiantuntijatehtävässä. Vapaa-ajalla minut voi löytää mökiltä Teiskosta tai nauttimassa Kaupin metsistä juosten, maastopyörällä.

Lähdin ehdolle, koska haluan olla tekemässä oikeudenmukaisia päätöksiä Tampereen ja sen asukkaiden hyväksi. Tieteen ja teknologian vihreiden eli Viitteen ehdokkaaksi halusin, koska jaan Viitteen periaateohjelman perusajatuksen: edistetään sitä, että paras käytössä oleva tieteellinen tutkimus ja asiantuntijatieto ohjaa politiikkaa kohti Vihreitä arvoja.

Nyt kuntavaaleissa haluan nostaa erityisesti seuraavia teemoja keskusteluun:

Perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen merkitys

Koulu ja päiväkoti ovat arjessa tuttuja kehden lapsen isälle, nuorempi on päiväkodissa ja vanhempi lapsista ensimmäisellä luokalla. Laadukkaalla varhaiskasvatuksella ja perusopetuksella luodaan pohja tulevaisuuden hyvinvoinnille. Teknologia tulee myös opetukseen, mutta niin oppimistiloja kuin koulun muuta toimintaa on kehitettävä parhaan pedagogisen tiedon varassa.

Helppoa ja turvallista pyöräliikennettä arkeen

Pyörällä kuljetut kilometrit ovat tutkitusti hyväksi terveydelle ja ilmastolle. Pyöräilyn kulkutapaosuus jää alhaisemmaksi kuin monissa isoissa kaupungeissa ja erityisesti talvella se romahtaa selvästi muita kaupunkeja enemmän. Ajattelen, että ratikka oli iso investointi joukkoliikenteeseen, nyt investoinneissa on pyöräliikenteen vuoro. Investointien lisäksi muutostarvetta on asenteessa pyöräilyyn esimerkiksi työmaajärjestelyissä ja kunnossapidossa. Pyöräliikenteen tilaan vaikutan myös Pyöräliiton hallituksessa ja Tampereen polkupyöräilijtä ry:n vaikuttamisryhmässä.

Oikeudenmukaisuus ja asukkaiden kuuntelu

Oikeudenmukaisuutta ja aitoa asukkaiden kuuntelua kaikkiin kaupungin päätöksiin. Tampereen on edelleen kehitettävä asukkaille helppoja tapoja kertoa mielipide ajankohtaisista asioista. Asukkaiden mielipiteitä on peilattava esimerkiksi tutkimustietoon ja käytävä tarpeen vaatiessa vuoropuhelua hyväksyttävän lopputuloksen löytämiseksi. Tietoteknologialla tulee olemaan tässä iso rooli, jotta tehdään sekä mielipiteen kertominen että sen käsittely helpoksi ja tehokkaaksi.