Olen 53-vuotias kolmen aikuisen pojan isä. Kaksi pojista urheili, kolmannen kanssa Kela ja terveydenhuolto tulivat tutuiksi. Sosiaali- ja terveydenhuolto ovat perheen arkea myös vaimon ammatin kautta, vaimoni on toimintaterapeutti. Suomalainen sote vaatii päivitystä, mutta sen parhaita juttusia pitää myös vaalia.

Politiikka on minulle kirjaimellisesti yhteisten asioiden hoitoa. Taloyhtiössäni olen puheenjohtaja, koulussani opettajien luottamushenkilö. Istun myös ensimmäistä kautta OAJ valtuustossa. En osaa katsella sivusta, jos päätöksiä tehdään ymmärtämättä millaisia vaikutukset ruohonjuuritasolla ovat.

Myös politiikkaa tehdään vetoamalla mielikuviin tai viemällä huomio epäolennaisiin. Siksi Viite on tärkeä. Poliittisten linjausten täytyy perustua tutkittuun tietoon ja kokonaisuuden parhaaseen mahdolliseen ymmärtämiseen.

Nyt olen ehdolla kaupunginvaltuustoon, samalla eetoksella. Helsinki on kaunis ja ihana, ei valmis. Päättäväisyydellä, paneutumisella ja yhteistyöllä Helsingistä voi oikeasti tulla maailman toimivin kaupunki. Se vaatii oikein mitoitettua rakentamista ja toimivaa infrastruktuuria. Kokonaisuuden pitää myös pysyä tasapainossa, vihreys ei saa olla yksi yksinäinen puu kadun varressa.