Olen 39-vuotias kahden lapsen isä Lintuvaarasta. Koulutukseltani olen tekniikan tohtori ja työkseni tutkin ydinenergian mahdollisuuksia tulevaisuuden vähähiilisessä yhteiskunnassa.

Espoo kasvaa, ja miten se tapahtuu määrittää elämämme tyylin pitkälle tulevaisuuteen. Haluan tehdä valintoja jotka parantavat mahdollisuuksiamme ilmastonmuutoksen hillintään ja siihen sopeutumiseen. Kaupunki on ihmisiä varten joten sitä on kehitettävä siten että elämä on hyvin mahdollista vartin matkalla kotoa – ja tämä ei tarkoita omaa tonttia vartin automatkalla Helsingin keskustaan. Viihtyisässä kaupungissa on elinvoimaisia keskustoja ja toimiva julkinen liikenne sekä hyvät olosuhteet kevyelle liikenteelle. Espoon panostukset alueellisten keskusten, raideliikenteen ja pyöräilyverkoston kehittämiseen luovat hyvän pohjan tälle.

Espoon energiantuotannon sanotaan olevan hiilineutraali jo muutaman vuoden päästä. Tämä pohjaa kuitenkin ajatukseen siitä että biomassan polttaminen olisi ilmaston kannalta neutraalia – mitä se ei tarvittavassa mittakaavassa välttämättä ole. Joten Espoossakin pitää löytää uusia ratkaisuja kaupunkilaisten lämmön tuottamiseksi. Meillä on myös hyvät mahdollisuudet uusien teknologioiden kehittämiseen ja demonstroimiseen, kuten hankkeet kuten syvän geotermisen lämmön käyttöönotto Otaniemessä osoittavat. Itse olen ollut tutkimassa ydinenergialla tuotetun lämmön mahdollisuuksia, ja ensimmäinen tarkastelumme olikin siitä miten 2030-luvun Espoo voisi lämmetä ydinenergian avulla.

Haluan tieteeseen pohjaavaa politiikkaa, mutta tiede ei saa olla tylppä lyömäase. Tiede pyrkii antamaan tietoa, mutta politiikan on pystyttävä perustelemaan valinnat myös tunnustaen että ei ole vain hyviä vaihtoehtoja.

Ehdokkaan kirjoitukset sivustolla: