Kuntavaaliehdokkuus Viitteen riveissä takaa sinulle lisänäkyvyyttä ja tukea kampanjointiin. Viiteläiseksi ehdokkaaksi pääsevät Viitteen jäsenet, jotka täyttävät oheisen hakemuslomakkeen, ja joiden hakemuksen Viitteen liittohallitus hyväksyy. Viiteläisen ehdokkaan tulee toki olla myös vihreiden vaaliehdokkaita asettavan kunnallisyhdistyksen (esim. Tampereen Vihreät) asettama kuntavaaliehdokas, mutta viiteläiseksi ehdokkaaksi voi hakea jo ennen kuntavaaliehdokkuuden hakua tai hyväksyntää. Ilmoittaudu ehdokkaaksi täältä!

Miksi hakea viiteläiseksi ehdokkaaksi:

Viestinnälliset palvelut:

  • Pääset mukaan Viitteen webinaarimuotoisiin kuntavaalipaneeleihin (Tiedepuoluepaneeli) joita järjestetään joka tiistai klo 17 aina vaaleihin saakka
  • Viite tarjoaa näkyvyyttä somepäivityksissä, esitteissä ja markkinoinnissa
  • Viitteellä on vahva brändi asiantuntijuutta ja tietopohjaista politiikkaa korostavana tahona. Viiteläisen kuntavaaliehdokkaan leima on hyödyksi.
  • www.tiedepuolue.fi -sivuston ehdokasesittelyt sekä blogialusta kuntavaaliaiheisille kirjoituksille. Voit julkaista tiedepuolue-sivuilla myös muilla alustoilla julkistettuja kirjoituksia, esimerkiksi lehtien mielipidekirjoituksia.

Koulutukselliset palvelut:

  • Työpajoja paikallislehtien mielipidekirjoituksien työstöön sekä vaalikoneiden täyttöön
  • Koulutuksia ehdokkaiden tarpeiden mukaan, esimerkiksi mielipidekirjoituksista
  • Lyhyt henkilökohtainen sparraus esiintymiseen, vaaliteemoihin tai muuhun tarpeeseen Viitteen vaalitiimiltä

Kampanjointituki:

  • Viite tarjoaa erilaisia yksityisiä someryhmiä ja yhteisöllistä tukea kampanjan suunnitteluun
  • Viitteen vaaliteemapankista löydät ehdotuksia vaaliteemoista ja taustatietoa niiden roolista kuntatason päätöksenteossa sekä vinkkejä äänestäjiä puhuttelevaan teemojen sanoittamiseen ja viestintään. Ehdokkaana pääset itse osallistumaan vaaliteemapankin muodostamiseen yhdessä Viitteen aktiivien kanssa. Vaaliteemapankki auttaa myös valmistautumaan vaalipaneelikeskusteluihin itselle vähemmän tutuista aiheista.
  • Viitteen vaalikonepankkiin kerätään tiede- ja tutkimuspohjaista materiaalia vaalikoneiden täyttämisen tueksi. Vaalikonepankkiin kerätään kysymykset ainakin suurimmista vaalikoneista.

Viitteen ehdokkuus ei maksa jäsenille mitään, eikä sitouta mihinkään aikaavievään!

Lisätietoa:

Ville Seppälä, Viitteen puheenjohtaja

ville.seppala@vihreat.fi

Jussi-Pekka Teini, Viitteen 2. vpj

jussi-pekka.teini@vihreat.fi

Tuomo Liljenbäck, Viitteen toiminanjohtaja

tuomo.liljenback@vihreat.fi