Olen Henna Partanen, espoolainen arkkitehti ja toisen kauden kaupunginvaltuutettu.

Toimin Espoon kaupunginhallituksen osa-aikaisena varapuheenjohtajana sekä teen töitä riittävien koulu- ja päiväkotitilojen ja rakennusten kunnossapidon puolesta tila- ja asuntojaoston puheenjohtajana. Lisäksi minulla on aikaisempaa kokemusta kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnista. Valtakunnallisesti olen linjaamassa Vihreän puolueen toimintaa puoluehallituksessa Uudenmaan piirin edustajana.

Luonto, ilmastonmuutos sekä yhä koventuneempien puheiden lisääntyminen olivat minulle alunperin tärkeimpiä syitä lähteä mukaan politiikkaan. Eivätkä nämä juurisyyt ole muuttuneet. Olin silloin myös arkkitehtina turhautunut Espoon tapaan rakentaa kaupunkia vain autoliikenteen varaan. Nyt kahdeksan vuotta ja lukuisia päätöksiä myöhemmin kaupunkia on saatu vietyä huimia askelia kestävämpään suuntaan. Useat joukkoliikennehankkeet ovat edistyneet ja kävelyn ja pyöräilyn reitistöä on parannettu. Näissä riittää kuitenkin vielä paljon työtä myös tulevaisuudessa.

Kaupungin kasvaessa lähiluonnosta tulee huolehtia entistäkin paremmin. Yhtenäisiä viheralueita kuten Keskuspuistoa ei tule enää nakertaa, luonnon monimuotoisuutta tulee vahvistaa ja vesistöt tulee pitää puhtaina.

 

Olemme saaneet viimeisen kahden vaalikauden aikana kiristettyä Espoon ilmastotavoitteita tuntuvasti ja nyt kaupunki on sitoutunut olemaan hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Tavoite on kova. Sen toteutuminen vaatii jatkuvaa seurantaa ja konkreettisia toimenpiteitä.

 

Haluan, että Espoo on aidosti kaikkien asukkaidensa kaupunki. Pidän aina heikoimpien puolta niin kaupunkia rakennettaessa kuin sosiaali- ja terveystoimen tai opetuksen resursseista päätettäessäkin. Lapsiperheiden ennaltaehkäisevät tukipalvelut, mielenterveys- ja päihdepalvelut, sosiaalityö sekä vammaispalvelut ovat kohteita, joita mieluusti priorisoin luonnon ja ilmaston lisäksi. Päiväkodeissa ja kouluissa kannatan pieniä ryhmäkokoja ja koulukohtaisten erojen kaventamiseen tähtääviä toimia.

 

Olen Viitteen jäsen, sillä mielestäni päätöksenteon tulee perustua reiluuden ja empatian lisäksi tutkittuun tietoon.