Olen vihreä kauppatieteilijä, pienen päiväkoti-ikäisen ja koululaisen äiti. Olen tehnyt periksiantamattomasti ja perehtyen töitä kaupunginvaltuutettuna kymmenen vuotta. Tällä hetkellä olen Uudenmaan maakuntavaltuuston puheenjohtajana, Sataman hallituksen jäsenenä, ja lisäksi vaikutan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa. Työskentelen Aalto-yliopistossa väitöskirjatutkijana. Kansainvälistä kokemusta minulla on viimeisimpänä Oxfordin yliopistosta.

Pärjätäksemme meidän pitää varmistaa, että ilmastonmuutokseen tartutaan tosissaan. Aikuisten tehtävä on kantaa vastuu huomisesta, ettei se jäisi lasten huoleksi. Osaamiseen on uskottava jälleen, eikä koulutusta tule nähdä kulueränä vaan sijoituksena. Ympäristölle haitalliset tukimuodot kannattaa sijoittaa uuden yritystoiminnan luomiseen. Luonnon monimuotoisuus, suot, metsät ja järvet tarvitsevat tukeamme. Kaivoslaki tulee muuttaa pikaisesti.

Haluan edistää reilumpaa tapaa tehdä politiikkaa, joka perustuu tutkittuun tietoon. Politiikan arvo mitataan siinä, millaista arkea se tuottaa – oli kyse ikäihmisten inhimillisestä elämästä tai pienistä ryhmäkoista varhaiskasvatuksessa. Nyt tarvitaan rohkeita tekoja tulevaisuuden puolesta.

Ehdokkaan kirjoituksia tai videoita tiedepuolue sivulla: