Moi ?

olen kajaanilainen ympäristönsuojelutekniikan diplomi-insinööri ja kahden rakkaan päiväkoti-ikäisen lapsen äiti. Töissä olen Kajaanin ammattikorkeakoululla, vähähiilisyyteen ja kiertotalouteen liittyvissä hankkeissa. Olen Kajaanista kotoisin ja palasin Oulu-Kuopio-Singapore-Helsinki -kierroksen jälkeen kotikulmille yhdeksän vuotta sitten.

Olen saanut nyt kahdeksan vuotta toimia Kajaanin kaupunginvaltuustossa sekä sitä kautta myös kaupunginhallituksessa ja maakunta- & sote-valtuustoissa. Intoa riittää vielä – ehkäpä jopa enemmän kuin aiemmin. ?

Vihreissä toimin osana puoluejohtoa, puoluevaltuuskunnan puheenjohtajana. Sitä kautta pääsen seuraamaan ja hieman myös vaikuttamaan valtakunnan politiikan kuvioihin.

Liityin aikoinaan vihreisiin luonto- ja ympäristöasioiden vuoksi ja ne ovat edelleenkin lähellä sydäntäni. Haluan, että Kajaanissa ja Kainuussa on puhdas, kaunis luonto ja että teemme osamme ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Hyviä askelia on jo otettu, mutta valmista ei vielä ole.

Muita intohimon kohteita ovat ihmisten hyvinvointi, ihmisoikeudet, yhdenvertaisuus sekä laadukkaat sosiaali- ja terveyspalvelut. Sekä näiden kaikkien taustalla oleva elinvoima – se, että täällä on työtä ja toimeentuloa tulevaisuudessakin. Elinvoima tarkoittaa minulle sitä, että kaupunki on aidosti ja oikeasti kestävällä pohjalla niin luonnon, talouden kuin ihmisten näkökulmasta.

 

Ehdokkaan kirjoituksia tai videoita tiedepuolue sivulla: