Reality check for GreenReality!

  • Ilmasto: Lappeenrannan tulee vähentää ilmastopäästöjä kaikessa toiminnassaan ja siirtyä sitomaan hiiltä.
  • Luonto: Luontokato on pysäytettävä: metsien ja kaupunkiluonnon on kukoistettava.
  • Tieto: Kaiken päätöksenteon tulee pohjautua mahdollisimman paljon tutkittuun tietoon.

Lappeenrannan kaupunki voitti European green leaf awardin ja markkinoi itseään Suomen ilmastopääkaupunkina. GreenReality on kattotermi kaikelle paikalliselle ilmasto- ja ympäristöpöhinälle sekä verkostolle, jossa on mukana oppilaitokset ja yritykset. Harmillisesti vain tuon pöhinän taakse jää kaupunkiorganisaation päästövähennykset ja luontokato, joille pitäisi tehdä paljon enemmän. Olen kirittämässä sitä konkretiaa ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja luontokadon pysäyttämiseksi.

Muuta itsestäni ja politiikasta:
Ajan tutkittuun tietoon perustuvaa tiukkaa ilmastopolitiikkaa ja liberaalia sosiaalipolitiikkaa.
Maailmankuvani on tieteellinen ja elän vihreiden ja liberaalien arvojen mukaan. Poliitikkona haluan varmistaa, että ilmastonmuutokseen tartutaan todellisena uhkana ja että ihmiskunta ottaa konkreettisia askelia vähentääkseen hiiltä ilmakehästä. Ilmastonmuutos on aikamme suurin uhka ja se on torjuttava niin tieteellisin kuin poliittisin työkaluin. Ilmastonmuutoksen torjumiseksi tarvitsemme tutkittua tietoa ja modernia teknologiaa korvaamaan vanhoja energiantuotantotapoja. Samalla meidän tulee pitää huoli, että kaikilla on henkilökohtaisiin ominaisuuksiin ja varallisuuteen katsomatta mahdollista toteuttaa itseään ja elää hyvä elämä. Suhtaudun ennakkoluulottomasti niin ihmisiin kuin teknologiaankin. En pidä kinkyjä tai geenimuuntelua mörköinä.

Aloitin vaikuttamistyöni aikoinaan omassa ainejärjestössäni Turun Yliopiston Kemistit TYK ry:ssä biokemian ja kemian opiskelijoiden edunvalvonnan parissa, joka vei minut tiedekuntajärjestön kautta aina Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajistoon ja Turun yliopiston hallitukseen. Metallimusiikin asemaa olen edesauttanut Turun yliopiston raskaan musiikin ystävät TYRMY ry:n puheenjohtajana. Tällä hetkellä työskentelen Viite – Tieteen ja teknologian vihreiden sekä Kaakkois-Suomen vihreiden toiminnanjohtajana.